Registreren van een domeinnaam

//Registreren van een domeinnaam
Registreren van een domeinnaam

Registreren

Het registreren van een domeinnaam is noodzakelijk zodat jij jouw eigen site kan hosten. Dit kan je bij vele organisaties doen. Denk wel goed na over jouw domeinnaam, want die domeinnaam zegt iets over jouw website en diensten. Het moet dus een goede afspiegeling zijn van wie jij bent en wat jij doet!

Domeinnaam registreren

Om te kunnen zien of de domeinnaam die je bedacht hebt nog vrij is, kijk je op www.sidn.nl. Je vult daar de domeinnaam in en je ziet of deze nog beschikbaar is. Deze informatie is redelijk actueel. Is de naam nog vrij, dan kan je deze registreren bij een Internet Service Provider (ISP).

Hosting

Als je de domeinnaam hebt geregistreerd, kan je een hostingpakket koppelen aan de domeinnaam. Dit pakket wordt door een ISP aangeboden en geeft je de mogelijkheid om jouw eigen weblog te installeren. Er zijn vaak meerdere soorten pakketten beschikbaar, de keuze is afhankelijk van het verkeer en de hoeveelheid data die je op jouw site verwacht.

Internet Service Provider

Alle domeinnamen en WordPress installaties heb ik ondergebracht bij mijn vaste partner. Dit is Een zeer solide betrouwbare partij die alles aanbiedt wat jij nodig hebt om jouw eigen weblog te starten. Uiteraard zijn er meer ISP die deze diensten aanbieden, maar mijn ervaring leert dat dit een goede partner is!

Een goede ISP voldoet aan minimaal de volgende eisen:

  • biedt domeinnaamregistratie aan
  • biedt een diversiteit aan hostingpakketten aan
  • biedt extra diensten aan (tools) zonder extra kosten
  • beschikt over voldoende virtuele servers en bandbreedte
  • beschikt over een eigen professionele bereikbare servicedesk

Indien je jouw eigen weblog door mij laat maken, zal ik ook de hosting verzorgen. Je bent dan automatisch verzekerd van regelmatige backups van jouw website.

Voortgang 5 stappenplan

5 Stappenplan 20

Volgende stap: Installeren

Stap 2 – Installeer