Publiceer, ook via Social Media

//Publiceer, ook via Social Media
Publiceer, ook via Social Media

Starten met publiceren

Gefeliciteerd, je hebt jouw eigen website online gezet. Nu gaat alles beginnen, je kan nu gaan bloggen en schrijven over jouw expertise en interesses, maar houd altijd in jouw achterhoofd waarom je begint met bloggen. Nu je de wereld van bloggen bent ingestapt, is het wel noodzaak dat je een aantal “regeltjes” in acht houdt:

  1. Blijf autentiek
  2. Ga regelmatig publiceren
  3. Positioneer je als een expert binnen jouw vakgebied
  4. Vraag niet om aandacht, goede artikelen bereiken de mensen vanzelf
  5. Berichten van derden posten is prima, maar vermeld wel altijd de bron!

Regelmatig publiceren

De regelmaat waarmee je wil gaan publiceren, ligt helemaal aan jezelf. Echter, als je eenmaal een bepaalde frequentie hebt aangenomen, gaan de lezers op jouw berichten rekenen. Een keer afwijken van jouw frequentie kan, maar als je dat te vaak doet, verlies je gegarandeerd lezers.

Social Media

Social Media is hot en bijna iedereen heeft wel een Twitter of Facebook account. Jij als professional beschikt natuurlijk ook over een LinkedIn profiel. Wellicht heb je ook al een Google+ account geopend?

Deze 4 platformen bieden jou als aanstormend blogtalent een prima platform voor het verspreiden van jouw berichten. Je hoeft dit niet elke keer handmatig te doen, via de RSS van jouw blog, kan je de artikelen makkelijk inlezen in deze platformen.

Blogpraat

Sinds ik gestart ben met bloggen, ben ik in oktober 2010 in aanraking gekomen met Blogpraat, een initiatief van Elja Dee. Het is een open chat waaraan veel diverse bloggers aan deelnemen. Tussen 20:00 uur en 21:00 uur worden meestal 3 vragen over een vooraf vastgesteld onderwerp besproken. Blogpraat heeft mij veel leuke interessante volgers en lezers opgeleverd. Ik lees nu ook regelmatig de berichten van de andere blogpraters. Maar bovenal ontvang je elke week gratis tips en trucs over hoe je het meest uit jouw blog kan halen.

Hulp nodig?

Heb je ondanks deze 5 stappen toch het gevoel dat je het niet alleen kan? Geen probleem, ik help je graag! Het is helemaal geen schande als je bij het installeren, inrichten en optimaliseren hulp nodig hebt.

Voortgang 5 stappenplan

5 Stappenplan 80

Volgende stap: Presenteer

Stap 5 – Presenteer

Vorige stap: Optimaliseer

Stap 4 – Optimaliseer