Optimaliseren van jouw WordPress website

//Optimaliseren van jouw WordPress website
Optimaliseren van jouw WordPress website

Optimaliseren

Het optimaliseren van jouw WordPress website kan op vele manieren. Het snelste kan je dat doen via een thema, al dan niet betaald (premium theme). WordPress kent een standaard thema, dat direct na de installatie beschikbaar is. Elke nieuwe grote release (jaarlijks) krijgt WordPress een nieuw standaard theme.

Optimaliseren met thema

Er zijn ontzettend veel WordPress thema’s waaruit je kan kiezen. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Zoek voordat je gaat installeren en optimaliseren naar een geschikt thema, met¬†extra mogelijkheden (Widgets), een makkelijk CMS om de layout, styling etc. aan te passen. Ik ben zelf enorme fan van het thema Avada van Theme Fusion. Dit thema biedt mij de mogelijkheid om mijn site op allerlei mogelijke manieren aan te passen, zoals ik een site graag zie. Zie voor meer informatie en de mogelijkheden over WordPress thema’s mijn post Hoe verder na de installatie van WordPress deel 3.

Optimaliseren met plugins

Een goede WordPress site maakt gebruik van intelligente plugins. Plugins zijn stukjes code die gemaakt worden door andere WordPress gebruikers. Veel plugins zijn gratis, er zijn ook betaalde plugins. De gratis plugins worden veelal door particulieren gemaakt en vragen vaak een donatie voor hun plugin. De betaalde plugins zijn over het algemeen ontwikkeld door bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het maken van allerlei toepassingen voor WordPress. In mijn post Hoe verder na de installatie van WordPress deel 2 benoem ik 7 plugins die ik gebruik.

Optimaliseren is Onderhouden

Een eigen site optimaliseren is ook een kwestie van onderhouden. Zie het als jouw auto die je ook elk jaar laat nakijken. Met een eigen blog is dat niet anders. Ikzelf ben continu bezig om nieuwe plugins te testen, kijk en vraag bij andere bloggers naar handige plugins en verwerk deze eerst in een testsite, voordat ik deze live gebruik. Je hoeft echt geen programmeur en/of ontwerper te zijn om een leuk uitziende blog te maken. Het is mij tenslotte ook gelukt, dus jij kan het ook!

Voortgang 5 stappenplan

5 Stappenplan 60

Volgende stap: Publiceer

Stap 4 – Publiceer

Vorige stap: Installeer

Stap 2 – Installeer