WordPress Installeren

//WordPress Installeren
WordPress Installeren

Ik heb mijn eigen site gemaakt met de Open Source software WordPress. WordPress is in 2003 gestart met weinig code om het publiceren van tekst op het web gemakkelijker te maken, de eerste gebruikers waren op één hand te tellen. Sindsdien maken vele webloggers de overstap om WordPress te gebruiken en is WordPress uitgegroeid tot één van de grootste open source projecten op het web.

Installeren van WordPress

Om WordPress te kunnen installeren, moet je eerst de meest recente versie downloaden. Dit doe je via deze link. Je download een zip-bestand wat je op jouw eigen computer moet uitpakken. Als je het bestand hebt uitgepakt, kan je WordPress gaan installeren. Dit doe je door de uitgepakte bestanden te uploaden naar jouw webserver, het plekje op het internet dat jij bij jouw ISP hebt “gehuurd”. Nadat je de bestanden hebt geüpload, moet je een database aanmaken. Dit doe je via het dashboard van jouw account bij jouw ISP. Onthoud deze gegevens goed, want die heb je straks nodig bij de feitelijke installatie. WordPress is sinds versie 3.0 eenvoudiger te installeren. Om de installatie te starten, ga je naar het volgende adres: http://www.[jouwdomeinnaam]/wp-admin/install.php WordPress doorloopt nu een paar stappen, waarbij je o.a. de gegevens van de database moet invullen.

Als jij deze gegevens goed invult, zal WordPress zichzelf installeren (zie ook mijn blogpost Hoe integreer je een blog in een bestaande site).

Voordat je kan installeren

Voordat je WordPress kan installeren, moet je eerst een MySQL database en gebruiker aanmaken. De gegevens (databasenaam, gebruikersnaam, wachtwoord(en), moet je bij het installeren van WordPress invullen. Deze gegevens worden opgeslagen in een configuratiebestand, welke automatisch wordt aangemaakt bij de installatie. Je regelt dus eigenlijk de verbinding tussen jouw website en database met dit configuratiebestand.

Voortgang 5 stappenplan

5 Stappenplan 40

Volgende stap: Optimaliseer

Stap 3 – Optimaliseer

Vorige stap: Registreer

Stap 1 – Registreer